El govern espanyol fa dies va deixar d'opinar sobre les accions de Carles Puigdemont, un cop destituït amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, com a mostra del seu menyspreu perquè continués pronunciant-se com a representant de la Generalitat. Precisament, d'anomenar-lo "expresident" davant dels periodistes aquest dilluns, la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría ha passat a burlar-se de Puigdemont i les seves "estones lliures" a Brussel·les, on es dedicaria a la "improvisació constant", segons ha denunciat aquest dimarts a la tarda al Senat. 

La vicepresidenta responia així a les paraules del polític català sobre que Espanya "passaria vergonya" en cas que els judicis als membres del Govern i la Mesa del Parlament fossin impugnats pel Tribunal Europeu de Drets Humans. Puigdemont era especialment dur amb l'Estat afirmant que havia actuat amb “odi i agressivitat” en relació amb el procés independentista i els qui el secundaven. "No hauria escatimat esforços per portar més violència als nostres carrers" deia en l'entrevista a Catalunya Ràdio, en cas de tirar endavant la República.

Santamaría no ha entrat en detalls reiterant que l'executiu central estaria "ocupat" en els seus afers de govern. La número dos de Mariano Rajoy ha carregat, però, contra les crítiques a la imparcialitat de la justícia espanyola recordant que "era una democràcia", a diferència de la llei de Transitorietat. "Aquí els jutges són independents, no com volia amb aquesta llei el senyor Puigdemont, que pretenia anomenar-los a dit", s'ha vantat la vicepresidenta espanyola davant el greuge comparatiu entre la situació del Govern empresonat a Espanya i el lliure a Bèlgica.