La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, intensificarà els contactes amb les institucions de Catalunya, en especial amb els ajuntaments, així com amb el teixit empresarial, en un nou estadi de l'Operació Diàleg que eviti la "monopolització" que ha causat el procés independentista.

Fonts de Vicepresidència han recalcat que aquesta serà una de les prioritats que durà a terme la també ministra de Presidència i per a l'Administració Territorial durant les pròximes dates, en les quals seguirà viatjant a Catalunya.

Això no obstant, aquest treball de contacte amb el teixit municipal català ja ha començat, i de fet, apunten les fonts, Sáenz de Santamaría es va entrevistar fa poc amb el primer tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, del PSC.

Recuperar acords amb l’Estat

El passat dia 2 de febrer el regidor dels socialistes catalans va avançar que el consistori pretén recuperar els acords amb l'Estat sobre la capitalitat cultural de Barcelona i que aquest reconeixement es tradueixi en suport econòmic.

Collboni va transmetre aquesta petició el mateix dia que Sáenz de Santamaría visitava les obres d'ampliació de l'aeroport del Prat. És fins a la data l'últim viatge de la vicepresidenta a Catalunya. No només serà ella la que protagonitzi aquests contactes, sinó altres ministres i secretaris d'Estat, i així, les fonts de Vicepresidència han mostrat dues preferències: Reus i Tarragona.

Amb els dos municipis vol l'Executiu teixir fils de connexió fluida, ja que el primer ha estat elegit per als actes i actuacions emmarcats en la Capitalitat de la Cultura catalana per a aquest any, mentre que el segon albergarà el 2018 els Jocs del Mediterrani després del retard d'un any per problemes pressupostaris.