La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, ocupa des de l'inici de la setmana passada el despatx que va utilitzar en el seu moment l'almirall Luis Carrero Blanco, president del Govern espanyol amb Franco l’any 1973 i assassinat per ETA.

El despatx, que Sáenz de Santamaría vol fer reformar, té 73 m2 i és la planta baixa de l’antic palau del marquès de Villamejor. Va ser venut a l’Estat l’any 1914 i fins a la data era la seu de la secretaria d’Estat d’Administracions Públiques.

El recinte es troba al passeig de la Castellana i segons informa El Español, Santamaría es va “encapritxar” del despatx on Carrero Blanco va desenvolupar les seves funcions amb col·laboració directa amb Franco.

Aquest serà el tercer despatx que ocupa Santamaría des de que té càrrecs en l’executiu de Mariano Rajoy. La vicepresidenta ha manat rehabilitar el lloc i adequar-lo.

El canvi de despatx també comportarà un canvi de funcionaris públics. En aquesta seu de la Castellana estaven els funcionaris de la secretaria d’Estat d’Administracions públiques i ara passaran (previsiblement) a la secretaria d’Estat de Funció Pública vinculada al Ministeri d’Hisenda.

Aquests treballadors seran traslladats a dependències d’Hisenda del carrer Santa Engràcia i els funcionaris que realitzen la seva funció aquí passen a la Castellana.