Tal i com ja va avançar El Nacional, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, torna aquest dissabte a Barcelona per participar a la comissió del PP per redactar la ponència interna sobre política territorial i econòmica. També l’acompanyaran el ministre d'Energia, Álvaro Nadal, i la de Sanitat, Dolors Montserrat.

La cimera popular a Catalunya arriba l'endemà que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi declarat al TSJC en condició d'investigada per haver permès que el ple del Parlament hagi votat les conclusions de la comissió del procés constituent. 

Segons fonts populars, la trobada se celebrarà al matí a l'Hotel Grand Marina i també comptarà amb el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; l'exministre i dirigent del PP Javier Arenas; el coordinador del PP català, Xavier García Albiol; el líder del PP basc, Alfonso Alonso, i el president de la Rioja, José Ignacio Ceniceros.

Javier Arenas és el coordinador d'aquesta ponència, de la qual també formen part Albiol, Alonso i Ceniceros, i les citades fonts han apuntat que la reunió serà a porta tancada però prèviament hi haurà una intervenció oberta als mitjans de comunicació.

Amb aquesta trobada, el PP i el govern central certifiquen la seva voluntat d'intensificar la seva presència a Catalunya en el marc de la voluntat de diàleg que ha expressat l'Executiu liderat per Mariano Rajoy cap a la Generalitat a través, entre d'altres, de Santamaría i del nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

Les mateixes fonts han indicat que també se celebraran a Catalunya les reunions preparatòries d'altres ponències del congrés del PP, com la d'Estatuts i la d'educació, de la qual forma part la diputada al Parlament Andrea Levy.