La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat aquest dimecres la portaveu d'Units Podem, Irene Montero, d'haver instal·lat el "pseudoparlamentarisme" al Congrés i de "qüestionar tot allò que no controlen" i cada institució, la Justícia o els periodistes.

La número dos de l'Executiu ha llançat aquests retrets a Montero en el que ha estat el seu primer duel parlamentari en una sessió de control al Govern espanyol. Era la primera vegada des que va accedir ser portaveu del seu grup a mitjans de febrer que es batia amb la vicepresidenta al Parlament.

Montero ha demanat comptes a Sáenz de Santamaría sobre la difusió de presumptes gravacions realitzades per l'antic CESID al rei Joan Carles als anys noranta, però la vicepresidenta ha obviat la qüestió i ha aprofitat l'ocasió per acusar el partit morat de voler "desprestigiar les institucions".

A més, s'ha referit a la joventut de Montero -destacant que pregunta sobre assumptes que van passar quan estava "en primer d'infantil"-, ha posat en dubte que tingui "paraula i discurs", li ha retret que hagi portat al Congrés una "crònica de conspiracions" i fins i tot ha intervingut en la polèmica per les "maneres i comportament" dels parlamentaris de Podem queixant-se que tots a la Cambra han d'"aguantar-los" únicament per pensar diferent.