La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es reunirà dimecres que ve a la Moncloa amb la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, segons han explicat a Efe fonts coneixedores de la cita.

La trobada és fruit de la petició formulada per Arrimadas el passat 17 de gener, quan el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va acudir a la conferència de presidents autonòmics convocada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Arrimadas va anunciar llavors que sol·licitaria una reunió amb el govern espanyol després de la "irresponsabilitat" i "deixadesa" de Carles Puigdemont.

Segons fonts de Ciutadans, la trobada servirà per abordar qüestions "d'interès per als ciutadans de Catalunya", com el sistema de finançament autonòmic o inversions en infraestructures, que el president Puigdemont no va poder abordar el dia 17 en no ser present en la conferència de presidents autonòmics.

El passat 7 de desembre, la vicepresidenta Sáenz de Santamaría ja es va reunir amb Arrimadas a la seu de la Delegació del govern espanyol a Barcelona, entre d'altres dirigents de l'oposició catalana.