L’Ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) ha fet públic un ban, que ha enviat a totes les cases, on explica que en cas que l’executiu espanyol ordeni precintar les escoles amb motiu del referèndum, aquest consistori no ho farà i es posarà “al servei del Govern de Catalunya”. El ban està signat per l’alcalde, Jordi Fàbrega Colomer, de l’Entesa per Sant Pere.

“Mai no s’hauria de negar el dret a poder votar i menys encara quan qui demana fer-ho són la majoria dels ciutadans de Catalunya i, a sobre, es vol fer la votació en edificis pagats amb els recursos de tots els ciutadans”, s’assenyala en el ban en resposta a les manifestacions del govern espanyol sobre “precintar presumptament per evitar la celebració del referèndum”.

“És per aquest motiu i davant de les dites declaracions amb un to amenaçador i poc democràtic de representants de l’Estat Espanyol que crec que els ajuntaments de Catalunya, i en particular el de Sant Pere de Torelló, hem d’estar a l’alçada de les circumstàncies històriques del moment en què vivim”, s’assenyala en el text.

Aquesta resposta ha de consistir, segons el ban, a posar l’Ajuntament “a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya i de la voluntat majoritària del nostre Parlament”. “Per tant, hem de rebutjar la prohibició”, s’assegura, a més de dir que “no hem d’acceptar que ningú ens precinti les nostres escoles ni la resta de dependències municipals per tal de poder portar a terme d’una forma pacífica, democràtica i lliure el referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya”, conclou.