El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que el Partit Socialista demanarà "fins a l'últim minut, fins a l'últim segon" diàleg en la qüestió catalana, encara que ha advertit que estarà al costat de la integritat territorial i de la Constitució espanyola i donarà suport a "la resposta" davant qualsevol fallida unilateral de l'estat de dret.

Sánchez s'ha pronunciat en aquests termes en la seva intervenció a la Festa de la Rosa dels socialistes valencians, celebrada al Parc de Cabecera, acte en el qual ha estat acompanyat del president de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, i de la portaveu socialista a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez. El líder del PSOE ha elogiat l'"exemple de civisme" que s'ha viscut aquest dissabte en places del país on persones amb banderes o samarretes blanques han demanat diàleg. "És un orgull", ha dit, per recalcar que els socialistes "sempre" reivindicaran "diàleg, negociació i pacte com a forma de fer política".

"Hem d'obrir l'espai de diàleg on hi càpiga tot, excepte la intransigència, la il·legalitat i la unilateralitat", ha sostingut, encara que ha afegit que, tal com defensa el diàleg "fins a l'últim segon", també estarà al costat de la integritat territorial si es trenca unilateralment l'estat de dret. Així mateix, ha fet referència a les empreses que comencen a traslladar el domicili social de Catalunya a altres llocs i s'ha preguntat "quin país és aquest dels independentistes del qual volen fugir les empreses i destruir els llocs de treball de milers i milers de catalans".  "L'economia no entén de banderes, sinó de certeses i seguretat jurídica i econòmica", ha dit, i ha demanat als dirigents catalans que deixin de mentir als ciutadans, perquè "els que diuen que estimen Catalunya i defensen Catalunya l'estan destrossant".