L’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha participat avui en un míting a Cadis envoltat de militants favorables a la seva candidatura. L’acte s’ha celebrat en paral·lel al de l’exlehendakari Patxi López, i poques hores després que s’hagi fet oficial la candidatura definitiva de Susana Díaz. Una part del seu discurs s’ha centrat en la qüestió catalana, on Sánchez ha dit que sota el govern socialista no hi havia problemes relacionats amb la independència: “Mai amb un govern socialista, mai, hi havia hagut una declaració d’independència a Catalunya”.

El candidat a les primàries del PSOE ha acusat l’actual president del govern, Mariano Rajoy, de l’auge independentista, i ha criticat la seva inacció per afrontar el debat. Sánchez ha apel·lat a la unió d’Espanya dient: “Espanya no es pot entendre sense Catalunya i Catalunya no es pot entendre sense Espanya”, de la mateixa manera que ha demanat als socialistes catalans que participin en la votació de les primàries per aconseguir el canvi al PSOE.

Una altra de les protagonistes del míting ha estat l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que ha mostrat el seu suport a Sánchez en un vídeo. El candidat s’ha envoltat d’amics que l’han aplaudit cada dues frases; la més pronunciada, sens dubte, la de “sí és sí” (eslògan de la seva campanya). “Sí als llocs de feina dignes, sí a un pacte educatiu, sí a les pensions dignes i sí a la igualtat entre homes i dones”, ha sentenciat en més d’una ocasió. L’exsecretari també ha mostrat el seu compromís amb el partit dient que estaria al costat de la persona que guanyés les primàries: “Sé de primera mà què se sent quan es debilita al secretari general”.