El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, prepara una "nova estructura" d'executiva federal de partit, de la qual no en formarà part cap baró o líder territorial. Tot i això, ha deixat clar que hi haurà representades "totes les sensibilitats" del partit. 

En una trobada informal amb periodistes a Ferraz, Sánchez també ha afegit que l'Executiva que proposarà en el 39 Congrés Federal serà "paritària" i "intergeneracional" i que reflexarà el "projecte polític" que han votat els militants.

Sense revelar cap nom, Sánchez ha avançat que vol introduir "canvis substancials no només de noms, sinó en l'estructura" de la pròxima direcció i que els criteris de nomenament siguin sobretot "de vàlua, no territorials".

Sánchez ha declarat que la seva intenció és "reforçar les àrees i la coordinació de determinades secretaries" i ha posat èmfasi que hi haurà "unitat" i "integració" de persones que han estat en les candidatures de Susana Díaz i Patxi López.

Aquesta és una decisió molt diferent que Sánchez va prendre quan va triar la direcció en el seu primer mandat com a secretari general. Llavors, gairebé tots els líders territorials en formaven part, encara que la majoria com a vocals, no en àrees de responsabilitat.

Felipe González demana de donar suport a la "majoria"

Per la seva part, qui s'ha manifestat avui després de les primàries socialistes ha estat l'expresident del Govern espanyol, Felipe González, que ha declarat que és moment de donar suport a la "majoria".

González, que en la carrera cap a la secretaria general va donar suport a Susana Díaz, ha afirmat que ara és moment d'"enfortir el partit, fer un bon congrés i sortir amb un projecte sòlid". En aquest sentit, ha manifestat que "no interferirà" en la situació del PSOE.