Els presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han demanat aquest dissabte als manifestants de Barcelona que reclamaven la seva llibertat, que no deixin de donar suport a la independència i al diàleg.

Al final de la manifestació, s'han llegit des de l'escenari dos textos que els dos dirigents d'entitats han enviat des de la seva presó preventiva a Soto del Real (Madrid).

Jordi Sànchez ha indicat: "Estem bé, estem forts, gràcies pel vostre suport. No afluixeu a favor del diàleg i de la independència". I Cuixart ha sol·licitat "continuar amb la serenitat, el coratge, el saber fer pacífic, però sense renunciar mai al desig del poble". "És molt important saber que tots sàpiguen que els 'jordis' no són la causa", ha afegit.

"La causa per la qual lluitem tots és per a tots, i és el dret a decidir i el dret a l'autodeterminació", afegeix en el seu missatge, que ha estat aplaudit pels assistents, entre els quals hi havia el president, el Govern en ple, l'alcaldessa de Barcelona i la presidenta del Parlament.

Poc abans s'ha llegit el poema de l'escriptor uruguaià Mario Benedetti ¿De qué se ríe?, on en una de les estrofes repeteix diverses vegades: 'Seré curioso / señor ministro / de qué se ríe / de qué se ríe', uns versos que els assistents també han aplaudit.