El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que invocar l’article 155 de la Constitució per evitar el referèndum a Catalunya “només serveix per alimentar l’independentisme” i considera que l’única força que resoldrà aquesta crisi és la del diàleg. 

Sánchez, en una entrevista publicada a El Correo, la primera que concedeix després de la victòria a les primàries del PSOE, ha afirmat que s’ha de buscar el diàleg per resoldre el conflicte entre la Generalitat i el Govern espanyol. En aquest sentit, ha recalcat que com que el PP no té la majoria, la resta de grups ho poden fer.  

En l’entrevista també ha destacat que “la legalitat i la Constitució han de ser el límit. I tot allò que està fent ara la Generalitat situa Catalunya a fora”. En aquest sentit, ha afirmat que és compatible amb la Constitució reconèixer la personalitat nacional de determinats territoris “sempre que es reconegui dins d’un únic Estat i una única sobirania, la del poble espanyol”.

A més a més, Sánchez ha llançat un missatge a PDeCAT i ERC, dels quals ha dit que “obliden premeditadament” que a Europa hi ha moltes nacions sense Estat, que pertanyen a un ens superior.