El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha advertit el Govern i el Parlament que no hi ha marxa enrere i que si la independència no es materialitza a través de les urnes, “ho farem amb el mandat democràtic que emana del 27-S”. Per això ha demanat fermesa al Govern: “Us demanem que no us tremolin les cames. No es tracta d’escenificar acords sinó de portar-los a la pràctica quan toqui”.

Inhabilitació, desobediència

Sànchez pronostica que l’ofensiva del govern espanyol serà intensa en els pròxims mesos i, en aquest sentit, ha demanat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que no defalleixin. “Si arriba la inhabilitació o la suspensió per silenciar el Parlament, et demanem que l’endemà entris a la cambra amb la dignitat que representen les institucions catalanes i obris la propera sessió”, ha exigit.

La percepció és que el govern espanyol intensificarà la pressió en “aquest últim tram del camí”. El president de l'ANC ha demanat que no s’abaixi la guàrdia: “Arribem al temps de descompte on es guanya o es perd el partit. L’Estat espanyol no ens pot guanyar la partida que ja hem guanyat a les urnes i al carrer”, ha assenyalat.

Missatge al govern espanyol

Sànchez ha remarcat que el govern espanyol no els fa por. En referència als processos judicials oberts a regidors i diputats ha afirmat que l’ANC serà al seu costat i ha advertit que això no aturarà el procés: “Si algú creu que amb la repressió ens aturarà, és que no ens coneix”.

Unitat

Sànchez també ha aprofitat la seva intervenció per desmentir els rumors de divisió en el si del secretariat. Segons el president de l’Assemblea, aquests atacs no estan fonamentats i només busquen debilitar l’entitat. “Ni estem arruïnats, ni enfrontats, ni dividits. Quan sortim d’aquest pavelló els seguirem demostrant que som una única Assemblea amb un únic full de ruta”, ha exclamat.

“Ho tenim tot guanyat, no ens equivoquem”, ha dit per acabar.