A escassos dos dies de la Diada, els presidents de les entitats catalanes, Jordi Sànchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI), han fet una última crida a la participació en la manifestació d'aquest diumenge. En una entrevista conjunta al Matí de Catalunya Ràdio, el president de l'Assemblea ha assegurat que preveu que la Diada tornarà a ser multitudinària. "Ara som 300.000 inscrits, no hi ha cap Estat d'Europa que aconsegueixi aquestes xifres cinc anys seguits", ha assegurat el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, que també ha volgut afegir que molta gent després s'afegeix a la manifestació tot i no haver-se apuntat per internet.

Preguntat què es demanarà aquest any als polítics des de la ciutadania, Sànchez ha assegurat que demanaran "que es construeixi la república, un nou país", però ha deixat la pilota al sostre d'aquests perquè articulin de quina manera. "Després ells hauran de veure com fer-ho", ha assegurat. Tot i això, sí que ha volgut demanar que concretin, ja que creu que "no parlen prou clar", i que "en dos mesos els ciutadans han de saber què ha de passar".

Uns límits temporals que la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha assegurat que no comparteix. "Jo no sóc partidària de posar límits de temps ni de concretar tant. Hem de deixar més marge", ha manifestat. Lloveras ha assegurat també que volen seguir ampliant les bases del sobiranisme, i que des de l'entitat iniciaran una campanya per aconseguir que tots els municipis que no estan a l'AMI facin consultes a la ciutadania per demanar si hi volen formar part.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet una crida a la manifestació d'aquest dissabte. "Hem de reivindicar-nos pacíficament, però amb contundència". També ha animat a creure en el procés que està vivint Catalunya durant els últims anys assegurant que "aquest país sempre se n'ha sortit, hem de tenir confiança". A més, ha volgut fer un homenatge a Muriel Casal, a qui ahir li van donar la medalla d'or de la Generalitat a títol pòstum, i ha assegurat que "estem fent màgia, ja ho deia la Muriel".