L'exconseller de Medi Ambient durant l'època del tripartit, Salvador Milà, i diputat per ICV fins al 2015 al Parlament, ha estat nomenat director de serveis de la presidència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en substitució de Josep Maria Carreras, que ocupava el càrrec des del 2013.

La proposta l'ha fet la presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, segons explica ell mateix al seu Facebook, on ha agraït "la confiança que em fan" i ha expressat la seva voluntat d'"assumir la responsabilitat amb ganes de treballar i voluntat d'ajudar".

El sou per aquest càrrec aquest any és de 93.570,04 euros bruts anuals i les tasques que realitzarà estaran relacionades amb la gestió de l'ordenació territorial, l'accés a l'habitatge i la mobilitat, entre altres. Precisament per això treballarà "per millorar la cohesió social, la qualitat dels serveis, l'accés a l'habitatge, el transport públic i la millora del medi ambient dels ciutadans i ciutadanes del conjunt de municipis metropolitans".

Polèmiques

L'exconseller va protagonitzar un episodi polèmic l'any 2005, quan va acaparar pràcticament la sessió de control al Parlament per haver fet ús l'agost del 2004 d'un helicòpter encarregat de vigilar boscos, amb la seva dona i els seus dos fills. La llavors diputada de CiU Elena Ribera va demanar-li explicacions i el va acusar d'utilitzar mitjans públics per treure'n rendiment personal.

Milà es va defensar assegurant que abans de pujar la seva família a l'helicòpter va comprovar que això no representés cap cost afegit i va justificar-se posant sobre la taula que té el "dret legítim" de conciliar les tasques oficials amb la vida familiar. Tanmateix, però, no va rebre el suport dels seus i el llavors president d'ICV i també conseller Joan Saura va deixar anar que "que jo sàpiga, això no és una pràctica habitual".

Anys més tard, el 2011, va ser multat amb 200 euros pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que investigava l'assetjament a diputats al Parlament del 15-J, per no presentar-se a declarar com a testimoni.