La direcció de La Salle-URL ha decidit retirar el comunicat de l’equip de coordinació de l’Escola d’Arquitectura de La Salle (ECAE) que instava el professorat a donar classes només en anglès i castellà i que va originar una forta polèmica per la marginació que suposava de la llengua catalana.

Segons una nota feta pública aquest divendres, avançada per Vilaweb, l’equip directiu de La Salle-URL “retira i deixa sense efecte” el contingut de la nota original, ja que havia donat peu “a interpretacions no volgudes”, davant l’afirmació "la direcció del campus va determinar que l'ensenyament a l'Escola s'oferís en dos idiomes: castellà i anglès" i per tant només es podien utilitzar aquestes dues llengües. Ara, segons la institució educativa, “la docència d’aquests estudis s’estructura en una línia completament en angles i una altra en català, castellà i anglès”.

En un primer moment, La Salle va reaccionar a la polèmica assegurant que "el comunicat no expressava correctament la realitat de la situació ni la política lingüística del centre". Segons aquell text, el català "és llengua vehicular del centre i la llengua oficial", i se sosté que aquesta institució "ha estat capdavantera en la defensa de la nostra cultura i llengües pròpies".