La defensa de l'exvicepresident del Govern central, Alfonso Guerra, de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia de Catalunya ha portat cua. Una de les veus que ha criticat aquest posicionament ha estat l'economista català Xavier Sala-i-Martin.

En un missatge publicat al seu Twitter aquest dissabte al vespre, Sala-i-Martin assegurava que "no haver d'aguantar papanates amb tics dictatorials", en referència a l'exvicepresident, "és un altre avantatge de la independència".

Per parlar d'Alfonso Guerra, l'economista no el cita directament, sinó que l'etiqueta com a "germà de Juan Guerra". I és que els dos germans van ser els protagonistes de l'anomenat "cas Guerra", que va acabar amb la dimissió del vicepresident per les acusacions de corrupció contra el seu germà Juan, que ocupava un lloc a la Delegació del Govern espanyol a Andalusia.

L'exvicepresident i ex-número dos del PSOE creu que l'executiu de Mariano Rajoy hauria d'explicar per què no està aplicant ja l'article 155 de la Constitució per frenar "els excessos dels secessionistes" a Catalunya. Per a Guerra, "cada dia es fa més difícil entendre la seva paràlisi davant la manifesta rebel·lia del nacionalisme català contra les lleis", segons que afirmava ahir en un article.