El cantautor espanyol Joaquín Sabina s'ha mostrat contrari als independentistes perquè està "radicalment en contra d'algú que vulgui fer-ne una de pàtria mes petita tenint-ne una tan gran", una afirmació a què ha afegit que "els mals més grans que ha patit Europa han estat per culpa del nacionalisme".

En declaracions a Quito, capital de l'Equador, Sabina ha rebutjat el relat que la premsa internacional fa aquests dies sobre la situació a Catalunya. A opinió del cantautor, "això no és com l'estan venent i es llegeix en la premsa estrangera que és Catalunya contra Espanya, és Catalunya contra Catalunya", que també va esmentar que segons ell, "hi ha famílies que ja no es parlen entre ells, hi ha amics meus que ja no poden opinar públicament perquè vulguin continuar sent espanyols".

Sabina, que té previst actuar dimecres vinent a Quito com a part de la seva gira internacional 'Lo niego todo', ha comparegut avui davant dels mitjans en un col·loqui en el qual no va poder eludir les preguntes sobre la situació a Catalunya.

"Em preocupen les coses que passen al meu país"

"Jo no sóc un polític ni un opinant polític. Sóc un ciutadà que es preocupa per les coses que passen al meu país", es va defensar el cantant, tocat amb el tradicional barret equatorià elaborat en palla toqueta. Savina va argumentar que el conflicte que s'està produint a Catalunya afecta el teixit social del territori.

El cantautor espanyol va censurar els dirigents catalans que va acusar que "han dividit per la meitat Catalunya, amb la qual cosa, crec que és el pitjor que pot fer un governant".

Després d'aclarir als seus interlocutors que li disculpessin|van disculpar si no estava molt centrat com a conseqüència de l'altura en la qual hi ha situada la capital de l'Equador (2.850 metres) i fer broma que es recuperaria aviat com "Messi", va dir desconfiar dels nacionalismes de tota índole, un dels grans mals que, segons el seu parer, han fuetejat Europa.

"Jo crec que el segle XXI és el segle d'esborrar fronteres en lloc de fer fronteres noves. Jo crec que Europa, on viu, els mals més grans|importants que ha tingut han estat per culpa del nacionalisme, les dues guerres mundials", a la que va sumar el conflicte dels Balcans.