L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha criticat amb contundència l’actitud del regidor del PP, Xavier Garcia Albiol, arran del cas del 12 d’Octubre. “N’estem farts! Li demano fermament en nom dels ciutadans que deixi d’utilitzar Badalona per a xous mediàtics per impulsar la seva carrera política a l’Estat”, ha exclamat Sabater.

L’alcaldessa de Guanyem Badalona ha lamentat que la ciutat sigui en el centre mediàtic per davant de casos com el Gürtel.

Per a Sabater, això és una mostra de com el PP instrumentalitza Badalona per tapar els escàndols de corrupció. “Som un govern incòmode per al PP pel tipus de política que fem”, ha sentenciat.

Moció de Censura sense recorregut

Després que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hagi desactivat la moció de censura que plantejava el PP –qui ha ofert els 10 regidors per fer caure Sabater i aixecar un govern alternatiu– l’alcaldessa ha dit que treballarà per refer ponts amb els socialistes. Sabater també ha reconegut que alguns dels gestos –com estripar la resolució judicial el 12 d’Octubre– poden haver incomodat els socialistes.  

Pel que fa a la moció de censura, Sabater ha dit que “no té recorregut” i que és “una expressió d’incomoditat del PSC i oportunisme del PP”.

Autocrítica

Guanyem Badalona farà una anàlisi per detectar errors en la gestió d’aquesta crisi però demana que la ciutadania no oblidi que el PP ha muntat un espectacle mediàtic que ha servit per tapar dos capítols incòmodes per al PP com el Gürtel i el Power Point sobre finançament irregular.

Sabater ja ha avançat, però, que no van saber preveure quins escenaris es podien obrir arran de la decisió d’obrir el 12 d’Octubre, així com, la manca de consens sobre la idoneïtat d’estripar la resolució judicial.

“Hi havia un acord en el fons però la forma d’expressar la disconformitat no estava consensuada”, ha reconegut.