L'Ajuntament de Sabadell ha decidit obrir una investigació sobre l'actuació d'un grup d'agents de la Policia Local que la nit de dissabte a diumenge van penjar un vídeo a internet fent-se una foto amb una bandera espanyola i fent sonar l'himne d'Espanya. Els agents anaven uniformats i també se'ls escolta fent crits de "Visca Espanya".

Això passava poques hores abans de la manifestació a Barcelona per reclamar la unitat de l'Estat espanyol. Segons han explicat des del consistori, s'obrirà un expedient d'informació prèvia per veure si realment existeix alguna "infracció" i quines poden ser les responsabilitats. En tot cas, si de la investigació es dedueix que cal obrir algun expedient sancionador, es farà, asseguren des del consistori.

D'altra banda, el portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, ha donat el seu suport a aquests agents que, segons ell, van fer "ús de la seva llibertat d'expressió". Gesa ha criticat que "l'excusa per sancionar-los sigui que ho van fer en horari laboral".

En aquest sentit, el portaveu del PP diu que per aquesta mateixa raó "també haurien d'haver estat expedientats els funcionaris i càrrecs de l'Ajuntament que el passat 20 de setembre van abandonar el lloc de treball per anar a manifestar-se a les portes del domicili de Joan Ignasi Sánchez", l'assessor del Departament de Governació detingut durant els fets del 20-S.