Crida per Sabadell, una de les quatre formacions que integren el govern municipal a la ciutat i que està formada per membres d'Entesa per Sabadell, CUP i Moviment Popular de Sabadell, ha despenjat la bandera espanyola de l'Ajuntament per mostrar el seu suport a l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, que avui ha estat detinguda pel cas de les estelades. Des de Crida per Sabadell, també s'ha fet una crida a la desobediència política. 

Torna la bandera

Hores més tard, l'Ajuntament ha restituït la bandera. Segons un comunicat de l'equip municipal, el govern condemna la "judicialització de la llibertat d'expressió" i defensa que "aquesta no pot ser mai un delicte", però assenyala que l'acte de despenjar la bandera espanyola de l'edifici de l'Ajuntament ha sigut "una acció unilateral d'un grup municipal", i "no consensuada". Per això, ha decidit retirar-la i portar aquesta decisió en el proper ple municipal.

Mentrestant, el consistori vallesà ha pres la decisió de penjar una pancarta al balcó de l'edifici consistorial amb el lema "Defensem les decisions del poble".

Sabadell: del PSC a ERC i la CUP

La co-capital del Vallès Occidental està actualment governada per quatre partits: ERC, Crida per Sabadell –que integra la CUP–, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, que sumen just la majoria absoluta del consistori, fixada en 14 regidors. L'acord multipartit, que es va produir l'any passat, va provocar un canvi històric a la ciutat que havia estat governada des de 1999 pel PSC. Tot després dels escàndols de corrupció que van esquitxar l'exalcalde socialista Manuel Bustos.

Actualment, l'alcalde de la ciutat és el republicà Juli Fernández tot i que el juny del 2017, quan es compleixi la meitat del mandat, li prendrà el relleu Maties Serracant, de Crida per Sabadell.

El regal del PP

El portaveu i regidor del Grup Municipal Popular, Esteban Gesa, ha titllat l'acte de la Crida de "cacicada" i, com a resposta, ha anat a l'Ajuntament a dur-los una altra bandera espanyola "per si la té a la tintoreria i l'han perdut", ha ironitzat. Gesa també ha informat a la delegació del govern espanyol a Catalunya dels fets.