A diferència d'altres dies en què el relat és compartit, aquest matí de dissabte, la premsa de Madrid s'ha llevat amb versions molt diferents del que està passant a Catalunya i els seus suposats responsables. Després d'una setmana molt moguda, en què s'ha posat en marxa una operació policial contra l'organització del referèndum i s'han detingut fins a 14 alts càrrecs catalans, aquests diaris dediquen les seves portades a altres qüestions.

El País denuncia al seu titular principal que "la maquinària d'ingerències russa penetra la crisis catalana". A continuació, asseguren que "la xarxa global que va actuar a favor de Trump i del Brèxit ara actua a Espanya".

El rotatiu explica que "l'entramat de creació i difusió de notícies falses" que el govern rus ha utilitzat "per abonar divisions a EUA i Europa" ara estaria treballant a favor de l'independentisme. També aprofita per citar a Edward Snowden o Julian Assange, com exemples d'activistes que es fan ressò d'aquestes suposades mentides.

L'ABC obre amb una foto d'un acte de la CUP d'aquest divendres a la tarda al barri de Fort Pienc de Barcelona. Hi apareixen uns nens pintant pancartes a terra a favor del referèndum sobre el titular "L'independentisme reculta els nens". A aquesta frase, hi vinculen la petició als directors d'institut perquè facilitin els locals per poder votar i asseguren que els instituts "premien" els alumnes que es mobilitzen pel referèndum.

La Razón es fa ressò de l'acusació de sedició per part de la Fiscalia contra l'ANC i Òmnium per la concentració davant del departament d'Economia. Encara va un pas més enllà, i es situa en el supòsit d'una possible investigació al president Carles Puigdemont "si l'Audiència veu indicis que ell ha impulsat els disturbis". A més, assegura que Puigdemont i "l'ala dura" es plategen declarar la república catalana el dia 4 d'octubre.

El Mundo també ha optat per destacar la denúncia per sedició, però concretament destaca el "desafiament" contra aquesta acusació del que anomenen "el braç de carrer de Puigdemont", en referència a les entitats sobiranistes ANC i Òmnium. "Els líders de l'ANC i Òmnium s'exposen a deu anys de presó, però responen amb una mobilització permanent", concreta el rotatiu.