"Després de la pèssima gestió del Govern espanyol al Prat és al·lucinant que Rajoy s'atreveixi a donar lliçons sobre com tractar els turistes". Així ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, com a resposta a unes declaracions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en què assegura que cal "aïllar les radicals"

En un acte a Lugo, Rajoy s'ha referit als atacs contra el turisme reivindicats per l'organització juvenil propera a la CUP, Arran, i Endavant. Davant aquests fets, el cap de l'executiu espanyol ha demanat a la gent "amb sentit comú" que "aïlli els radicals". 

Com a resposta, Rull ha carregat contra Rajoy, el qual considera que no està legitimat per "donar lliçons sobre com tractar els turistes" després dels incidents del Prat. Els treballadors d'Eulen, empresa encarregada de la seguretat de l'aeroport de Barcelona, porten dues setmanes fent una vaga parcial per denunciar les seves condicions laborals. Aena, l'empresa gestora adscrita al Ministeri de Foment, no va seure a la taula de negociació fins la setmana passada, tot i que era una condició que demanaven els treballadors per començar a negociar.