El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha carregat aquest dimarts -en el marc de la jornada sobre infraestructures "Conectados al Futuro"- contra les declaracions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i ha assegurat que la seva credibilitat és "molt baixa".

“Hi ha un important dèficit de confiança i credibilitat”. Així ho ha assegurat Rull en una taula rodona sobre el corredor del Mediterrani una hora més tard de les declaracions de Rajoy. El conseller ha recriminat al govern espanyol no haver anunciat abans aquestes Inversions, i més tenint en compte que el líder del PP ha estat quatre anys governant amb majoria absoluta. Per altra banda, el Govern lamenta que sempre que la Generalitat ha pactat amb el govern central han topat amb una gran diferència entre el que es pacta i el que s’inclou en els pressupostos i, per altra banda, entre allò pressupostat i allò que finalment es duu a terme. Per això, basant-se en els antecedents, Rull ha afirmat que es necessita "acreditar que el que es fa és el que es diu".

Davant aquest incompliment, Rull ha assegurat que Rajoy hauria d’haver demanat “disculpes”. “Si es fan monòlegs i no es compleixen, la gent reacciona”, ha advertit. El conseller ha assegurat que des del Govern de la Generalitat estan expectants sobre si es compliran les inversions i ha mantingut que volen “participar activament” i “poder prendre les nostres pròpies decisions”. En aquest sentit, s’ha referit a la xarxa de Rodalies, que el Govern aspira a autogestionar, i a les urnes. “Les urnes mai són el problema, sempre són la solució”, ha conclòs.

Rull ha pronunciat aquestes paraules en un acte on hi han assistit més de 500 empresaris i representants de la societat civil catalana. Poc temps abans, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat una inversió de gairebé 4.200 milions d’euros en infraestructures catalanes, fins al 2020, i ha assegurat que aquesta proposta responia a la necessitat de l’Estat de “reconstruir ponts i segellar esquerdes” amb Catalunya.