El conseller de Territori i Sostenibilitat i excoordinador de CDC, Josep Rull, ha manifestat avui que veu "poc sòlida" l'estratègia de l'acusat Jordi Montull però ha asseverat que no el preocupa que pugui encendre el ventilador contra CDC.

Montull, mà dreta de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, ha proposat a última hora un pacte al fiscal per rebaixar la pena a la seva filla, que afronta 26 anys de presó, a canvi de confessar la seva implicació en l'espoliació i donar informació sobre el suposat desviament de fons a CDC.

En una entrevista a la Cadena Ser Catalunya, Rull ha estat preguntat per si tem que Montull "encengui el ventilador" i el conseller ha respost: "No, tinc confiança que s'acreditarà la innocència de Convergència; un pacte plantejat en aquests termes sembla poc sòlid".

Rull ha afirmat que a CDC -avui dia reconvertida en el PDeCAT- existeix la "consciència d'haver fet les coses ben fetes" i aquest és "el missatge que han traslladat tots els responsables de l'antiga Convergència", que afronta el judici amb "molta tranquil·litat".

Davant els indicis que apunten al presumpte cobrament de comissions d'obra pública per part de CDC, ha esgrimit que no hi ha "sentències condemnatòries" i ha subratllat que el sistema d'adjudicació de la Generalitat "té molts controls".