Segon capítol de crítiques, tuits, retuits i respostes del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián a Twitter que, després que ahir posés en evidència el candidat a la secretaria general del PSOE, Patxi López, per les seves crítiques al referèndum, avui diferents usuaris de la xarxa social han carregat contra el PSOE -i de retruc contra Rufián- perquè consideren "al·lucinant que els que se suposa que són socialistes, afalagueu una persona que va dir que els socialistes érem assassins".

Tot ha començat amb diferents retrets dels usuaris i ha acabat derivant en una picabaralla entre Rufián i una exregidora socialista d'Andalusia.

Aquest comentari venia arran d'un altre fet per una militant socialista en què, citant l'escrit de Rufián contra l'exlehendakari, assegurava que "el moment arribarà i veurem estranys companys" per demanar el vot per Pedro Sánchez.

L'inici de la picabaralla ha estat un tuit d'una usuària que avisava Rufián d'aquest escrit d'aquesta tuitaire que assegurava que el diputat d'ERC "va dir que els socialistes érem assassins" i una altra -l'exregidora socialista a Alcalá del Río (Sevilla)-, que s'ha autodescrit com a una "chivatilla", li ha adjuntat un vídeo en què surt ell al Congrés carregant contra els socialistes. 

"Senyora Susana Díaz Richelieu, senyor Felipe Gonzálex, una salutació allà on siguin. No els fa vergonya doblegar-se als designis d'una cacic que governa la comunitat autònoma amb una de les taxes d'atur i fracàs escolar més altes d'Europa? [...] No els fa vergonya passar del 'si tu no hi vas, ells tornen' al 'no hi vagis, que ja te'ls portem nosaltres?" i s'acaba dirigint a Pablo Iglesias i Xavier Domènech per donar-los la raó que "el bipartidisme ha mort".

Rufián, després de retuitejar totes aquestes piulades que va rebent, dóna les gràcies i li deixa anar, amb ironia, que "m'agafes llegint". Llavors adjunta dos articles de diferents diaris. Un titulat "la llista dels polítics corruptes contractats a dit a la Diputació, i un altre en què surt el nom d'aquesta exregidora com a un dels càrrecs triats a dit.

Visiblement molesta, Domínguez li retreu que "s'actualitzi", suposadament perquè ella ja no és regidora, i, mentre Rufián opta per ignorar-la, ella es continua barallant amb altres usuaris de Twitter que li retreuen, per exemple, que "ser independentista és una opció política, no una malaltia".

Mentrestant, un militant del PSOE i seguidor de Susana Díaz, li deixa anar que "ets una vergonya per a la política, un nen ric que compra a Zara i va de defensor dels drets humans". La resposta del republicà: "Pactem un referèndum?".

Abans d'això, Rufián se les havia tingut amb un altre usuari que criticava un primer escrit del diputat republicà que només plasmava la realitat: "Multar a la drag de Las Palmas i abaixar l'IVA a les curses de braus. Protegir al president de Múrcia i demanar perdó per parlar en català".

Aquest tuitaire carregava contra la frase "referèndum 'sí' o 'sí'" i ell li responia que "hauríeu de fer-vos mirar això que últimament acabeu dient el mateix que Cs" per acabar tirant-li en cara que "voleu canviar el Regne amb el PSOE i nosaltres guanyar una República amb CDC i CUP".