Tensió aquesta tarda al Congrés durant la comissió sobre l'Operació Catalunya, on s'ha celebrat la compareixença de l'exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó. Un dels moments més tensos de la jornada, de fet, ha arribat amb la intervenció del diputat d'ERC Gabriel Rufián, que, en una bateria de deu preguntes, ha qualificat Cosidó de "gran faixador", mentre que el compareixent ha negat l'existència d'una Operació Catalunya.


El torn d'intervenció de Rufián ha començat ja amb mal peu quan el president de la comissió, Mikel Legarda (PNB), ha fet un preavís a Rufián, demanant que la seva intervenció no fos tan polèmica com l'última vegada, quan se les va tenir amb l'exdirector d'Antifrau Daniel de Alfonso i l'exministre Jorge Fernández Díaz i li van haver de cridar l'atenció.

La intervenció d'aquest dimecres també ha tingut diverses enganxades entre el diputat d'Esquerra i el compareixent, qui considerava les preguntes fora de lloc i demanava un toc d'atenció del president. Malgrat tot, el president ha considerat pertinent la intervenció de Rufián i ha demanat al compareixent que respongués a les preguntes. En aquesta ocasió, Rufián ha centrat el discurs a fer preguntes al compareixent i acusar la policia espanyola de ser una "brigada patriòtica".