El número u d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat aquest dissabte al matí la creació d'un govern de concentració a Catalunya per fer front a les mesures de l'article 155 que aplicarà en els propers dies el govern espanyol. Ho ha dit en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio.

"Un govern de concentració seria reforçar la immensa majoria que aglutina aquest procés", ha argumentat Rufián, sobre la proposta sorgida de les reunions de les assembles territorials d'ERC celebrades durant aquesta setmana. I, per això, ha animat que es porti a la pràctica: "Crec que s'hauria de fer". Rufián és el primer càrrec d'ERC que ha defensat públicament aquesta opció.

La proposta té com a objectiu intentar quadrar un Govern amb membres del PDeCAT, ERC, els comuns, i l'entorn del PSC o algun dels exdirigents que s'han distanciat darrerament del partit de Miquel Iceta.

Pel que fa la reacció del govern català davant de l'aplicació de l'article 155, Rufián assegura que el Govern "ha de complir amb el mandat de l'1-O". Tot i això, no s'ha volgut mullar sobre la data d'una possible declaració d'independència: "Depèn dels temps del Govern".