El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que al seu partit li fa "el mateix fàstic" el que diuen els acusats del cas Palau Fèlix Millet i Gemma Montull que el que va dir al seu moment l'extresorer del PP Luis Bárcenas o el que diuen altres implicats en casos de corrupció.

En declaracions al Congrés, Rufián ha subratllat que ERC "sempre ha estat i estarà contra la corrupció, sigui la d'aquí, la d'allà, el 3 per cent d'allà o de l'Estat espanyol".

El portaveu d'ERC ha indicat que el seu partit està a l'espera que Artur Mas compleixi la seva paraula i doni explicacions sobre aquest cas "després que tothom parli en aquest jutjat".

A la pregunta de si a Esquerra se senten incòmodes per anar al costat del PDeCAT en el debat sobiranista, malgrat que aquest partit està esquitxat de diversos casos de corrupció, ha dit: "Estem igual d'incòmodes i tenim el mateix a veure amb Pujol, Millet i Montull que els companys de Podem amb Chaves i Griñán".

Pactes de Podem i el PSOE

El diputat d'ERC ha recordat que Podem ha pactat amb el PSOE en "segons quins ajuntaments del canvi". "És a dir, absolutament gens incòmodes", ha conclòs.

Gabriel Rufián ha explicat que "benvingudes siguin" les responsabilitats que s'assumeixin pels casos de corrupció i ha assenyalat que els implicats en aquests casos són "al final, gent que va creure durant molt de temps que el país era casa seva, el seu negoci, i està molt bé que estiguin passant vergonya als jutjats".