La filtració de les gravacions al coordinador d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, en què hi deia que el partit tenia previst presentar un "candidat autonomista" si el procés "és un desastre" estan portant de corcoll tant els demòcrates com els republicans per les disputes que hi ha hagut en les darreres hores en què els primers acusaven els segons d'haver fet públics els àudios i els amenaçaven amb portar-los a la Fiscalia.

Les constants anades i vingudes entre els dos partits, i generalment també amb la CUP, no deixen lloc a la creativitat a l'hora de redactar titulars i així ho ha vist el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, en la portada de El Periódico, que titula -com ja ho havia fet altres vegades-, "Fractura sobiranista en la fase clau del procés".

Diuen que una imatge val més que mil paraules. Precisament per això, a Rufián no li han calgut paraules per simbolitzar el que ha pensat aquest matí quan s'ha llevat i s'ha trobat amb una obertura en el diari citat que s'assemblava a moltes altres d'altres moments, també "claus" pel procés. La fractura es repeteix, igual que el famós "Dia de la marmota".

El Periódico ja va utilitzar el terme "fractura sobiranista" per referir-se, el juny del 2016, al desacord entre JxSí i la CUP, després que el president del Govern, Carles Puigdemont, anunciés que es presentaria a una moció de confiança.

També va titular de manera semblant el passat 23 d'agost, quan la plataforma ReiniciaCatalunya.cat va titllar de "polèmiques" les conclusions del procés constituent que va aprovar el Parlament, en contra dels diferents avisos de l'Estat. En aquell moment, el mitjà mencionat va tornar a reiterar-se en què això era un "risc de fractura sobiranista".

El tuit de Rufián ha donat joc als seus seguidors, que molts han aprofitat per crear diferents 'memes' fent una barreja de la pel·lícula "El dia de la marmota" amb el procés.

Altres, però, li han retret que ell mateix viu en aquesta pel·lícula.