Rubí serà, si no hi ha un cop de timó d'última hora, el primer municipi de Catalunya a organitzar un acte oficial per celebrar l'aniversari de la Constitució espanyola. Segons recull Rubitv.cat, la ciutat viurà dimarts un acte fins ara inèdit a la localitat i arreu del país, després que al passat ple de novembre s'aprovés una moció del PP que demanava commemorar aquesta data amb un acte institucional, petició que va rebre el suport també de l'equip de govern i de C’s, mentre que Veïns per Rubí es va abstenir i ERC, Alternativa d'Unitat Popular, ICV i PDECat hi van votar en contra. Durant el mateix ple, el PP va retirar de l’ordre del dia la moció que anava encaminada a aconseguir l’eliminació de la partida pressupostària dirigida a la política lingüística.

A més, es va notificar la incorporació de Sergi García, fins aleshores regidor del grup de CiU, a l'equip de govern socialista. Durant el ple es van viure moments de tensió en considerar, bona part dels grups de l'oposició, que el pas de l'exmilitant d'Unió es produïa únicament per motius econòmics: el regidor tindrà a partir d'ara un sou de 40.000 euros. La incorporació de García a l'equip de govern va avortar qualsevol opció de moció de censura al municipi i va permetre aprovar la moció dels populars que demanava celebrar el dia de la Constitució.

Discurs de l'alcaldessa

Segons ha informat l'Ajuntament, l'acte durarà uns 30 minuts. S'iniciarà a les 10 del matí i consistirà en la lectura d'articles de la Constitució per part de representants polítics i d'algunes entitats. L'encarregada de tancar l'esdeveniment, de petit format, serà l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, del PSC.