La portaveu del grup de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha denunciat que el diàleg que ofereix l'Estat espanyol "neix viciat", "menysté la majoria democràtica" i "obliga al sotmetiment". A més, ha denunciat patir personalment una "persecució política". En aquest sentit, ha denunciat que se li facin facin fotografies quan surt de casa per portar la seva filla a l'escola. 

Rovira també ha posat sobre la taula els processos judicials oberts contra els independentistes, els ferits que va deixar la repressió policial exercida durant l'1 d'octubre, els escorcolls, el fet que es requisessin cartells de la propaganda electoral o les amenaces. Una situació que, segons la portaveu del grup, demostra que es diàleg que ofereix l'Estat espanyol està "viciat" i és "inexistent". 

En defensa de la proclamació de la independència, Rovira ha assegurat que "no volem imposar la independència a ningú" perquè s'ha fet a través d'unes "eleccions legals i democràtiques", en referència a les votacions del 27-S i també del "mandat" de l'1 d'octubre. La portaveu de JxSí també ha defensat que ja no tenen por i que construiran "un nou país". "Qui té por és un ninot en mans del poder, qui no té por és un home lliure", ha assegurat.