La secretaria general d'ERC, Marta Rovira, i la diputada Ester Capella han visitat aquest dijous el vicepresident Oriol Junqueras i la resta de membres del Govern a la presó d'Estremeres. En sortir del centre penitenciari, Rovira ha transmés un missatge dels empresonats als ciutadans reclamant-los "sortir a guanyar" de manera massiva a les eleccions del 21 de desembre. "Ells són conscients que són la primera conseqüència del 155 i que d'això van aquestes eleccions, d'aturar l'article 155 i restaurar les nostres institucions legítimes i democràtiques", ha explicat.

Rovira ha explicat que tant el vicepresident com els membres del Govern estan "bé, tranquils, serens, molt ferms i amb molta determinació" i que reclamen als catalans que siguin "forts, valents" i els insta a persistir i lluitar fins al final.

La dirigent republicana, que no ha volgut fer cap comentari sobre l'estratègia judicial que pensa seguir Oriol Junqueras, ha publicat una piulada per explicar la seva visita.

Rovira ha visitat Junqueras l'endemà que el vicepresident l'assenyalés com a futura presidenta de la Generalitat en una carta dirigida a la militància. No obstant, Rovira ha insistit que el cap de llista d'ERC el 21-D és Junqueras.