La secretaria general d'ERC, Marta Rovira, ha celebrat avui durant un míting a Mollet del Vallès, que Podemos hagi denunciat la repressió que pateix Catalunya i hagi assenyalat el referèndum "com l'única solució possible per sortir de la cruïlla política en què fa anys està Catalunya".

Rovira responia així al secretari general del Podemos, Pablo Iglesias, que aquest matí ha denunciat que la resposta del president espanyol, Mariano Rajoy, a la convocatòria del referèndum posa en perill la democràcia i els drets civils, i ha reclamat “diàleg i solucions polítiques democràtiques” per afrontar la situació. Iglesias ha proposat una assemblea de parlamentaris i alcaldes que busquin una solució pactada que hauria de passar per un referèndum acordat i amb garanties". 

"Ho celebrem, que una colla de diputats i polítics espanyols avui hagin dit que no hi ha dret que patim repressió política al nostre país; que s'ha d'apostar pel diàleg -ostres, fa molts dies que ho cridem als quatre vents!-. I encara celebrem amb més intensitat que diguin que estan d'acord que el referèndum és l'única solució possible per sortir de la cruïlla política en què fa anys que està Catalunya", ha assegurat la dirigent republicana.

Rovira, que ha atribuït la presa de posició d'Iglesias a l'apel·lació "constant i persistent dels demòcrates" des de Catalunya, ha assegurat que estudiaran la proposta "amb molta simpatia".