La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat el nou Govern de la Generalitat reiterant que obeeix el mandat democràtic del 27S. Ha dit que avui s'ha constatat que "el Govern és per fer un nou país" i ha assegurat que "es farà en 18 mesos", en al·lusió a les declaracions de Miquel Iceta en què es mostrava tranquil·litzat perquè Carles Puigdemont és "més caut" que abans.

Marta Rovira ha respost a les crítiques a Oriol Junqueras, que no intervé al ple, a qui Ciutadans i PP han retret haver estar escollit pel seu perfil independentista i per garantir les quotes de poder entre Esquerra i Convergència més que per la seva vàlua al capdavant d'un departament d'Economia.

Rovira ha convidat Albiol que "revisi les dades" que, diu, acrediten la tasca de Junqueras al capdavant de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. En aquest municipi, diu, s'han abaixat les taxes d'atur respecte al Govern anterior, i ha qüestionat la legitimitat del PP per parlar d'aquestes dades, ja que el Govern espanyol no ha aconseguit millores en aquest índex.

Pel que fa a les crítiques de C's i PP a la creació d'un departament d'Afers Exteriors, Rovira ha convidat Arrimadas i Albiol a "llegir l'Estatut", que permet, ha volgut recordar, que Catalunya reforci la seva visibilitat exterior, cosa que, diu, "a Andalusia es fa sense problemes", fent al·lusió a les ambaixades andaluses que avala Ciutadans arran del seu pacte amb Susana Díaz.