Nou dies després, el rei Felip VI ha iniciat la segona ronda de consultes amb els portaveus dels partits polítics per proposar un candidat a la presidència. Tot plegat després que el president en funcions, Mariano Rajoy, declinés presentar-se a la investidura perquè no tenia els suports necessaris. Aquest matí ha estat el torn del diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo, qui veu raonable, segons ha traslladat al monarca, que es torni a proposar el nom de Rajoy, abans que demanar-li al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El representant canari entén que "el popular no pot defugir la seva responsabilitat" ni passar la pilota que està "en la seva teulada". La trobada entre el Cap de l'Estat i Quevedo ha durat poc més de 40 minuts. Aquest últim ha assegurat que en aquesta ocasió ha vist al monarca "seriós", conscient de les dificultats que hi ha ara mateix per formar un govern a Espanya.

Més tard, Felip VI s'ha reunit amb el diputat de Foro Asturias, Isidro Martínez Oblanca. Aquest li ha traslladat de nou el seu suport a la candidatura de Mariano Rajoy. De fet, Foro va formar coalició electoral amb el PP a Astúries en les eleccions del 20 de desembre. És més, Martínez Oblanca li ha dit al monarca que votaria 'no' a Sánchez perquè no té "base de credibilitat" per ser investit, perquè és "objectivament el candidat perdedor més castigat pels electors" i perquè "el seu resultat és el pitjor de tota la sèrie històrica del PSOE des de 1977".  L'asturià ha dit sentir-se "optimista" respecte que finalment Rajoy aconsegueixi els suports suficients.

Dijous continuarà la ronda amb els líders d'UPN, Izquierda Unida i PNB. A l'endemà serà el torn d'En Marea, Democràcia i Llibertat i Compromís. Per acabar, la setmana que ve, dilluns, el Rei es veurà amb el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, després Albert Rivera de Ciutadans i Pablo Iglesias de Podemos. Dimarts al matí, amb el cap de l'oposició, Pedro Sánchez, i el president en funcions, Mariano Rajoy, a la tarda.