El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, i el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, s’han enfrontat aquest dimecres en el marc de la sessió de control del Govern per unes declaracions del conseller, en què ha retret a De Páramo que se sent “més còmode envoltat de falangistes, que són tots aquells que estaven a la manifestació aquest diumenge”.

La intervenció de Ciutadans ha carregat contra la Conselleria de Transparència i ha recordat que Romeva ha fet més de 80 viatges oficials, “pagats per tots els catalans”, durant aquesta legislatura. Per aquest motiu, De Páramo ha demanat al conseller que publiqui l’agenda que segueix durant els seus viatges i el cost d'aquests.

 

“És vostè el Willy Fog de la independència”, li ha dit Fernando de Páramo al conseller Romeva, en referència al personatge de la sèrie de dibuixos animats adaptada de la novel·la de Jules Verne, La volta al món en vuitanta dies. Així mateix, De Páramo ha lamentat: “Quan era diputat -Romeva- criticava la corrupció de CDC; ara està assegut al costat de la corrupció i forma part d’ella”. 

Aquest ha estat el comentari que ha originat tensió entre els diputats. Romeva, durant la seva intervenció, ha reiterat que el Govern “no té res a amagar” i que la informació de tots els viatges està penjada a xarxa. En resposta al comentari de De Páramo, el conseller li ha retret que se sent “molt més còmode envoltat de falangistes, que són tots aquells que eren a la manifestació del diumenge”.

La intervenció del conseller s’ha rebut amb aplaudiments des de la seva part de la bancada contraposats a les queixes de l’oposició. De Páramo ha respost: “No permetré que ningú ens digui falangistes ni s’insulti als que es van manifestar aquest diumenge”, en referència a la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana.