L’assistència del rei Felip VI al sopar inaugural del MWC ha servit perquè aquest es trobés per primer cop amb el president Puigdemont des que exerceix el càrrec, però també perquè el monarca saludés, entre d’altres, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva.

Aquesta encaixada entre el Rei i Romeva ha estat una de les imatges destacades de la vetllada, atès que el conseller té el departament suspès un cop el TC ha admès a tràmit el recurs presentat pel Govern espanyol contra diversos aspectes d’aquest nou organisme de la Generalitat.

Una altra de les imatges inèdites de la vetllada ha estat la de Felip VI amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de la polèmica sorgida arran de la investidura de Puigdemont com a nou president el passat 10 de gener. Llavors Forcadell va mostrar la seva intenció de comunicar personalment al Rei el resultat de la votació del Parlament, però la Casa del Rei li va demanar que ho fes per escrit.

Romeva figurava entre els més de 160 convidats al sopar oficial previ a l’arrencada del MWC, entre els quals també hi ha el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, la delegada del Govern central a Catalunya, María de los Llanos de Luna, la presidenta del Parlament, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el director general de GSMA, Mats Granryd.

Personalitats del món econòmic

Al Liceu s'han donat cita també personalitats del món econòmic com el president de Telefónica, César Alierta; el conseller delegat de Vodafone, Vittorio Colao, així com altres primers executius i directius de companyies que participen en l'MWC i empresaris com Josep Oliu (Banc Sabadell), Enric Crous (Damm) o el president de Fira i de Freixenet, Josep Lluís Bonet.

L'organització ha disposat una llarga taula presidencial, de forma rectangular, reservada per a les vint principals autoritats, i altres taules de deu comensals cadascuna. El Rei, que presideix el sopar, s'ubica al centre d'un dels dos costats de la taula principal, flanquejat pel director general de GSMA i pel president Puigdemont, mentre que davant del monarca s'asseu el ministre Sòria, amb l'alcaldessa de Barcelona a la seva dreta i la presidenta del Parlament a la seva esquerra. El conseller Romeva i també el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s’asseuen en altres taules.