El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, està aprofitant el 12-O per celebrar reunions de treball a Brussel·les. Aquest matí, segons ha pogut saber El Nacional, s’ha reunit amb els eurodiputats catalans, encara que no tots han acudit a la cita. No han tingut interés a assistir-hi ni l’eurodiputat del PP, Santi Fisas, ni el de Ciutadans, Javier Nart, que també hi havien estat convidats, igual com Maria Teresa Giménez d’UPyD, que tampoc s'hi ha presentat.

Romeva estava acompanyat del representant del Govern davant de la UE, Amadeu Altafaj, i de la directora d’Afers Exteriors, Maria Badia. A la convocatòria, han participat Josep M. Terricabras (ERC), Ernest Maragall (NECat), Ramon Tremosa (PDECat), Ernest Urtasun (ICV), Javi López (PSC) i Francesc Gambús (independent, exUnió).

La trobada, que ha servit per analitzar la situació política europea i també la catalana i espanyola, ha estat seguida de més reunions tant del conseller com de la directora d’Afers Exteriors al Parlament Europeu. Tant Romeva com Badia, coneixen bé l’eurocambra i els seus membres atès que tots dos van ser-ne diputats.

El viatge del responsable d’Exteriors a Brussel·les va començar ahir amb la seva intervenció a la conferència sobre Big Data organitzada a la delegació el Govern pels Quatre Motors per a Europa. Aquesta associació l’integren Alvèrnia-Roine-Alps, Llombardia, -que ahir estaven representades pels seus vicepresidents-, Baden-Württemberg i Catalunya.