El diputat del PP català Santi Rodríguez ha qualificat aquest dijous de "molt poc edificant" l'actitud del conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, davant la Guàrdia Civil. Aquest matí, Turull no ha deixat entrar la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat, on cinc agents s'han personat per tal que se'ls lliurés informació sobre el cas del 3%

"Esperem que la reacció de Turull no hagi tingut res a veure amb la voluntat d'obstaculitzar la investigació de la Guàrdia Civil", ha assegurat el diputat popular en declaracions al Parlament. 

La Guàrdia Civil, en canvi, sí que ha entrat al Parlament i després de més d'una hora al Departament d'Infraestructures Equipaments i Seguretat s'han emportat una còpia dels correus electrònics del diputat de Junts pel Sí Germà Gordó, que declararà dilluns que ve com a investigat pel presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya.

Actuació "dins la normalitat"

Sobre l'actuació de la Guàrdia Civil al Parlament, tant PSC com Catalunya Sí que es Pot i el PP català han ressaltat que s'ha donat "dins la normalitat".

Per part del PSC, el portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret, ha valorat positivament l'actuació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha demanat a l'expresident Artur Mas i al PDeCAT que donin explicacions. "Esperem que col·laborin i facilitin la informació necessària per al cas", ha demanat Pedret.

Joan Coscubiela, portaveu de Catalunya Sí que es Pot, també ha demanat que Mas "assumeixi responsabilitats" i ha considerat la investigació d'aquest dijous a les institucions com una mostra "que l'ombra de corrupció de CDC és molt llarga".