Poques hores després que el president en funcions i guanyador de les eleccions, Mariano Rajoy, declarés la intenció de prendre la iniciativa per a la formació de govern, el president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha avançat al popular. Segons ha sabut El Nacional, Rivera va trucar dilluns a la nit Rajoy i al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per traslladar-los la proposta de crear una taula de negociació a tres entre Ciutadans, PP i PSOE. 

Segons les fonts consultades, el president de C's va comentar amb els dos dirigents polítics "la necessitat que a Espanya hi hagi un govern estable, constitucionalista i amb majoria suficient per abordar els canvis legislatius que permetin a Espanya avançar cap a una nova etapa política" com va indicar. El seu objectiu també passa per parlar dels grans pactes d'Estat que requereixen de majoria àmplia per ser tirats endavant, com ara l'Educació.

Rajoy li va traslladar a Rivera la intenció d'obrir una ronda de diàleg amb tots els partits en els pròxims dies. Sánchez ha decidit complir amb la paraula d'apartar-se mentre el seu opositor mou fitxa, i va indicar que és a PP a qui correspon prendre la iniciativa per a la formació de govern. Però el polític de la formació taronja no es dóna per vençut i va insistir en la necessitat que la taula estigui formada pels tres.