El president de Cs, Albert Rivera, ha valorat la carta que el president, Carles Puigdemont, ha enviat aquest matí al president espanyol, Mariano Rajoy, on l'avisa que si l'Estat persisteix en no dialogar i en la repressió portarà al Parlament la votació de la declaració formal d'independència.

En una roda de premsa a la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, Rivera ha sentenciat que "en una democràcia europea un Estat de dret no pot acceptar xantatges". A més, el líder de Cs ha afegit que si el govern espanyol convoca eleccions al Parlament —tot aplicant l'article 155 de la Constitució— es veurà la imatge de la Guàrdia Civil entrant als col·legis per posar-hi les urnes, i "uns senyors" intentant boicotejar els comicis i no deixant entrar els agents policials a les escoles. "És el que passarà", ha insistit.

Rivera ha reiterat que "no hi ha novetat" en el contingut de la carta de Puigdemont a Rajoy —tot i que el president deixa clar que el 10 d'octubre no es va votar cap declaració formal d'independència—, i ha apuntat que si no es van acceptar "xantatges" ni en l'intent de cop d'estat del 23-F del 1981, ni amb el terrorisme, tampoc es poden acceptar ara.

Sobre unes hipotètiques eleccions al Parlament convocades pel govern espanyol, Rivera ha asseverat que "hi haurà uns senyors que es trauran la careta i voldran impedir-les" i, en aquest sentit, ha exigit al govern espanyol que garanteixi que els comicis es puguin celebrar. "Demano a l'Estat que dibuixi un horitzó electoral", ha conclòs.