El president de Ciutadans, Albert Rivera, considera que el procés sobiranista de Catalunya acabarà amb la convocatòria d'eleccions autonòmiques i que, després d'aquestes, "Pablo Iglesias haurà d'escollir entre fer president a Junqueras o a Arrimadas".

En una taula política de l'Escola d'Estiu de la formació taronja, el seu líder ha recordat alguns sondejos que situen en un empat tècnic a ERC i Cs en uns hipotètics comicis autonòmics, i ha demanat PP i PSOE que, en cas de donar-se aquesta situació, duguessin l'actual cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, a la Presidència com Cs ha fet amb Mariano Rajoy, Cristina Cifuentes o Susana Díaz.

"Espanya i la història d'Espanya no ens perdonarien que si traiem un escó més que els sobiranistes, no posem fi al 'procés'", ha clamat Rivera.

Rivera també ha reiterat la invitació al president català, Carles Puigdemont, a acudir al Congrés dels Diputats amb la condició que es voti una proposta, i ha expressat el seu desig d'escoltar el que diu Podemos a la Cambra Baixa després que Podem hagi animat a la participació en el referèndum de l'1-O, una cosa que ha qualificat d'"irresponsabilitat".

Finalment, el líder de Cs ha mostrat la seva convicció que el Govern espanyol no permetrà "la repetició de cap altre 9-N" i ha criticat que Puigdemont hagi acomiadat el conseller Baiget per "dir la veritat". "Després de l'1-O cal parlar del projecte d'Espanya", ha conclòs.