El líder de Cs, Albert Rivera, ha afirmat aquesta tarda després de reunir-se amb Mariano Rajoy, president del Govern espanyol, que pararan el “cop a la democràcia” perquè tenen els “instruments per fer-ho”.

Així mateix, el líder de Cs ha pregonat des de Madrid que “els catalans no estan sols”, ja que “l’Estat i les institucions estan amb ells”.

En relació amb el contingut tractat durant la trobada amb Rajoy, Rivera ha revelat que li ha demanat al líder del PP que actuï de manera “proporcionada però ferma”, així com li ha transmès que des d’ara fins a l’1-O “estarem pel que faci falta”.

Moció de censura

En referència a la moció de censura proposada ahir per la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, Rivera ha destacat que ahir es va demostrar que hi ha oposició a Catalunya, i que la intenció de la moció de censura és “reunir als que representen la majoria de catalans”, referint-se a l’oposició.

Així mateix, Rivera ha apel·lat a la voluntat de Cs a sumar suports a la moció, afirmant que “hi ha consellers que han baixat del carro, potser també hi ha diputats que s'apunten a la moció".

Destacant la legislació precedent, el líder de Cs ha assegurat que “el Govern se salta les lleis, la Constitució i l’Estatut”, vinculant-ho que “els cossos de seguretat estan a favor de l’Estatut, que ahir es va trepitjar”, ha dit Rivera.

Per últim, ha conclòs que “s’ha de guanyar la batalla final: la democràcia”.