El president de Cs, Albert Rivera, ha celebrat la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al 21 de desembre vinent i ha assegurat que "la immensa majoria d'espanyols" estarà "darrere" de la candidata de Ciutadans a la Generalitat, Inés Arrimadas, per "aturar els colpistes". "Ara som nosaltres els que cridarem 'votarem'", ha reivindicat. Durant el consell general de Cs i envoltat de tota l'executiva de la formació, Rivera ha pronunciat un discurs en el qual ha contrastat "la tristesa" viscuda aquest divendres amb l'aprovació de la declaració d'independència al Parlament català amb "el punt d'esperança" que ha afirmat que sent aquest dissabte davant les properes eleccions.

Rivera ha remarcat la importància de votar el 21-D i ha demanat que "hi hagi urnes a tot arreu de Catalunya". Ha dit que Cs "va néixer" perquè "el dia que el separatisme arribés tan lluny" existís "una alternativa" a Catalunya. "Estem preparats, Cs ha fet els deures". En aquesta línia, considera que serà Arrimadas qui aconseguirà més vots entre els partits d'obediència espanyola a Catalunya i ha dit que llavors "cridarà la resta de forces constitucionalistes" per mirar d'encapçalar un executiu contra els nacionalistes. "La història demana a Inés que guanyi i que després reconciliï tots els catalans. Catalunya era el futur en els anys 60 i Catalunya tornarà a ser el futur gràcies a una presidenta com Inés Arrimadas", ha sentenciat.

Avaluació crítica de la jornada d'ahir

El líder de Cs, trist per la proclamació de la República Catalana, ha agraït el suport del PSOE a l'article 155, tot i que "fa unes setmanes" els "posaven verds". Això sí, s'ha mostrat crític amb la decisió de l'expresident de la Generalitat José Montilla, qui ahir va marxar de la cambra alta en el moment de la votació. "Montilla es va equivocar ahir i es va esborrar d'un moment històric", ha declarat, i ha posat l'accent que "per primera vegada en 30 anys" hi haurà "una alternativa" a Catalunya, contra "els qui han lliurat Catalunya als Pujol, Rovira i Mas". "Que els catalans sàpiguen si voten Cs, el seu vot no servirà per pactar amb els nacionalistes", ha dit.

També ha lamentat que Podemos votés en contra de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, ja que, segons ell, això "els invalida per governar Espanya", i ha instat directament Pablo Iglesias i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a explicar "molt molt bé" als seus votants si donaran suport al vicepresident de la Generalitat destituït, Oriol Junqueras, o a Arrimadas com a proper president.

Finalment, ha manifestat que l'article 155 "no és una vareta màgica" i que "l'educació o els mitjans de comunicació" només es canvien governant, i ha avançat que participarà "com un més" a la manifestació convocada a Barcelona aquest diumenge a favor de la unitat d'Espanya.