El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat de “colpistes de cotxe oficial” els membres del Govern. “Aquests senyors són colpistes però de cotxe oficial, de sou públic, de seguir vivint del càrrec polític que tenen”, ha declarat en una entrevista a Europa Press.

En aquesta línia, Rivera ha afegit que “ser revolucionari amb cotxe oficial és una mica contradictori, i aquests senyors viuen molt bé, tenen un sou públic, tenen la casa a la platja i temen que els prenguin el patrimoni si incompleixen la llei”.

Per aquesta raó, segons el líder de la formació taronja, als dirigents del Govern els “dolen” les conseqüències d’una possible condemna d’inhabilitació per a càrrec públic o haver de respondre amb el seu patrimoni per l’1-O.

Per tant, Rivera “creu que no aniran més lluny, perquè al final, la butxaca, el sou públic i el cotxe oficial és el que realment els preocupa”.

Puigdemont podria acabar com Mas

Rivera ha defensat que “s’han d’aplicar les lleis” en tots els àmbits i que l’”Estat de dret” actuarà contra la celebració del referèndum. Per això creu que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o qualsevol altre polític que “no respecti la llei serà inhabilitat”, com va passar amb l’expresident de la Generalitat Artur Mas.

En aquest context, Rivera ha tret importància a les paraules de Puigdemont on deia que “no acceptaria una possible inhabilitació del Tribunal Suprem". “És com dir ‘encara que em multi la policia, no ho accepto’. Doncs, ho pagaràs, perquè si no, t’ho treuen del compte, com al senyor Mas”, ha afirmat, i ha afegit que no tem “un senyor que crida molt però que després li fa por firmar un decret per convocar el referèndum”.

Rivera també ha tingut paraules per al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, de qui ha dit que ha evitat firmar documents “per por de no poder ser president de la Generalitat”.

Cop a la democràcia

El líder de Ciutadans ha declarat que el Govern “no respecta ni la Constitució, ni l’Estatut de Catalunya, ni el reglament del Parlament” per portar a terme “el seu cop a la democràcia”.

En aquest sentit, preguntat per la reforma del reglament del Parlament, Rivera ha afirmat que el Govern "ha pres una drecera antidemocràtica perquè no són capaços de convèncer ni la majoria de catalans per modificar les lleis catalanes".