El president de Cs, Albert Rivera, ha participat aquest divendres a Barcelona en un esmorzar informatiu i ha afirmat que la propera campanya electoral es plantejarà com una pugna entre el vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, i la líder de Cs a Catalunya: "Serà Junqueras o Arrimadas, independència o seny, a Espanya i Europa o fora d’Espanya i Europa".

En aquest marc, on Rivera ha parlat en clau preelectoral, creu que el més sensat que podria fer el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és convocar eleccions al Parlament, afirmant que el PDeCAT està "inhabilitat" per governar per l'herència que arrossega de CDC i els seus dirigents.

A més, el líder de Cs considera que unes noves eleccions serien l'oportunitat perquè Catalunya es desfés de l'independentisme, que considera "una pota més del xarampió global que li ha sortit al món, que és el nacionalisme i el populisme".

Segons Rivera, un govern constitucionalista i distanciat del sobiranisme català "no està tan lluny" d'arribar: "La majoria de vots a les darreres generals no són a partits purament independentistes. Majoria social n'hi ha, només cal articular la majoria política".

També ha parlat de la llei electoral, la qual ha titllat d’”injusta” i fa que els independentistes “facin trampa i tinguin més escons dels que haurien de tenir”. Pel líder de Cs, “el dia que a Catalunya tots els vots valguin igual, no tindran majoria".