L’exalcaldessa de València, Rita Barberà ha renunciat al seu torn com a portaveu del Grup Mixt al Senat, així com també l’assignació proporcional que li correspon com a senadora del Grup Mixt. D’aquesta manera, Barberá no percebrà els 2.300 euros previstos de subvenció per un càrrec que rota mensualment entre els components del grup.

Així doncs, Barberá cobrarà 5.532 euros en total, dels quals es destinaran 1.813 al sou base, 1.882 euros per venir fora de Madrid i uns 697 euros com a portaveu adjunta de la comissió d’Incompatibilitats. De totes formes, l’exalcaldessa augmentarà la seva remuneració, ja que ingressarà 700 euros mensuals més que com a senadora del Partit Popular.

La dirigent expopular ha estrenat avui el seu nou seient a l’hemicicle, ja que en aquesta legislatura s’asseurà a la última fila del bloc central. De fet, aquesta ha estat la seva primera reunió després que Barberá abandonés el PP pel “cas Taula”, per presumpte blanqueig de capitals en el PP de Valencia.

Per normativa, tots els senadors han d’estar adscrits en una comissió, motiu pel qual Rita Barberá ha demanat ser portaveu en les dues comissions en les quals ja treballava com a vocal del PP: la Constitucional i la d’Economia. A favor de la iniciativa s’han mostrat Ciudadanos i Foro Asturias. Per contra, Convergència, Coalición Canaria i Compromís han rebutjat la votació, mentre que la resta de formacions s’han abstingut.

L’actual portaveu del Grup Mixt, Xavier Alegre, ha assegurat que Barberá “havia demanant un paper rellevant” en la Comissió Constitucional o la d’Economia. No obstant això, Alegre ha explicat que la seva petició ha estat denegada perquè “ja hi havia assignades” certes funcions entre els 17 senadors dels grup. En aquest sentit, el Grup Mixt ha derivat a Barberá a la comissió d’Incompatibilitats com a portaveu adjunta. Així mateix, Alegre ha aprofitat per reclamar a la Mesa de la Cambra Alta més temps en les intervencions del grup donat que hi hagut “un increment d’integrants”.