L'Ajuntament de València ha venut aquest dimarts els dos cotxes oficials de l'exalcaldessa i senadora Rita Barberá per un valor de 28.000 euros, segons han confirmat fonts municipals. La venda s'ha produït en una subhasta pública després de la qual una empresa ha pagat 18.100 euros per un vehicle Audi A8 blindat i un comprador particular ha ofert altres 10.000 euros per un vehicle de la mateixa marca i model però sense blindatge.

Els cotxes han estat venuts en una segona subhasta perquè que la primera, el passat octubre, va quedar deserta, després que el consistori fixés uns preus de sortida de 18.032 euros i 14.860 euros, respectivament. Aquesta vegada però s'han acceptat ofertes a la baixa i se n'han rebut una vintena.

El cotxe blindat de l'exalcaldessa ha estat venut a una empresa per 18.000 euros, pràcticament el preu de sortida del vehicle. Per contra, el segon vehicle, que en la primera subhasta es va fixar un preu de 15.000 euros, ha estat venut finalment a un particular per un total de 10.000.

La venda dels vehicles correspon a una nova filosofia municipal de destinar els diners públics a altres partides diferents del manteniment de cotxes d'alta gamma. Segons el regidor Sergi Campillo, els diners guanyats "aniran a les arques municipals per ser gastats en coses més importants que mantenir dos cotxes d'alta gamma". Un manteniment que, segons el regidor, era incompatible amb "l'ús racional dels recursos públics".