La senadora Rita Barberá, que declararà dilluns davant del Tribunal Suprem pel presumpte blanqueig de diners al PP de l'Ajuntament de València, ha reaparegut aquest dijous en públic en l'obertura solemne de la legislatura al Congrés dels Diputats, un acte presidit pels Reis, i s'ha assegut a la bancada del grup popular.

L'exalcaldessa de València ha entrat sola al Palau de Congrés, però ha posat somrient davant dels mitjans de comunicació. Encara que va sortir del grup popular després de ser imputada i va passar al mixt, aquest dijous ha optat per col·locar-se en escons de l'hemicicle que habitualment ocupen diputats del PP, concretament en una de les últimes files a la dreta de l'hemicicle.

De la mateixa manera que tots els diputats i senadors, Barberá ha estat convidada a participar d'aquesta cerimònia solemne d'obertura de la legislatura presidida pels Reis.

Encara que ha acudit amb regularitat a les reunions del Senat, l'exregidora valenciana es va absentar de l'últim Ple els passats 25 i 26 d'octubre, ja que segons va explicar ella, havia d'atendre un assumpte judicial.